Sleutelkind

Van kinds af aan al, word je achtervolgd door de wijze raadgevingen van je ouders. Die denken alles beter te weten, terwijl ze toch helemaal niet weten hoe de wereld nu echt in elkaar steekt.

Na verloop van tijd echter, begint het besef tot je door te dringen dat er misschien toch wel meer wijsheid in die oude lui zit, dan je tot nu toe voor mogelijk had gehouden. Om uiteindelijk in de illusionaire wereld te belanden waarin je denkt het nu uiteindelijk toch allemaal écht beter te weten. Helaas is dan het kwaad al geschied: je ouders zijn dan al die ‘lastige’ mensen geworden, die zich met nutteloze tips je leven blijven vullen. Tips die je zelf ook al weet en die gelijk gearchiveerd worden via het andere oor.

Zo liep de sleutel van mijn voordeur nogal stroef. “Smeerolie”, hoor ik mijn moeder telkens zeggen als ze weer met veel moeite de voordeur open had weten te krijgen. Wat een onzin. Ja, je moet misschien wat meer kracht zetten bij het draaien. Maar verder was er niets aan de hand. Tot ik vanmorgen de deur uit wilde gaan en opeens met een halve sleutel in mijn hand stond, de rest muurvast in het slot achter blijvende.

Dus toch, nog steeds, na al die jaren. De raadgevingen van je ouders zijn soms toch wel van enige waarde. Knoop dat goed in de oren, kinderen van de wereld.

Één opmerking

 • Huib Tielens schreef:

  Beste Louis, veel verder kom ik niet op deze website om te achterhalen welke Louis Tielens jij wel bent !
  Maar ik durf er bijna om te wedden dat jij een zoon van mijn broer Paul bent. Zo ja, dan begrijp ik de reactie van je moeder wel wat betreft het deurslot. Zo, neen, dan zou je alsnog bij mijn broer passen.
  Graag hoor ik ‘t, want een echte Tielens is weliswaar niet nieuwsgierig maar wil toch graag ’t naadje van de kous weten.
  Hoe dan ook hartelijke groeten en als jij de zoon van mijn broer bent, ben ik jouw oom.
  Overigens rook je nog wel eens een sigaar of ben jij de sigaar ?
  Huib

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt door ons niet gedeeld.Verplichte velden worden aangeduid met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.